Wayleadr Go Blog

Parkeerproblemen Amsterdam ondanks duizenden ongebruikte parkeerplaatsen

Parkpnp verwacht met diverse samenwerkingen met beleggers en particulieren op een slimme manier leegstaande parkeerplaatsen te verhuren

‘Straten die vollopen, bedrijven die verhuizen naar andere steden, bezoek dat niet meer wil langskomen vanwege de parkeertarieven’ is een greep uit de vele klachten die bewoners en bedrijven te horen krijgen als het gaat om hun parkerende bezoek en/of personeel. Straatvergunningen worden steeds schaarser en het aantal beschikbare parkeerplaatsen op straat neemt ook significant af.

Veel ongebruikte parkeerplaatsen ondanks hoge parkeerdruk

Sander ten Hoorn COO Parkpnp: “Het bijzondere is dat diverse wijken te maken hebben met een zeer hoge parkeerdruk en ook met leegstaande parkeerplaatsen in gebouwde parkeervoorzieningen voor woningen. Door minder autobezit en verouderde bouwnormen zie je dat diverse complexen met een overschot aan parkeerplaatsen zitten en de eigenaren van deze wooncomplexen niet in staat zijn deze op een juiste en slimme wijze te op de markt te brengen. Dit heeft onder andere te maken met het ontbreken van techniek of het ontbreken van de mogelijkheden.”

Hier is nu een ideale oplossing voor gekomen: Parkpnp. Parkpnp Nederland is in mei 2018 live gegaan en is de grootste en snelstgroeiende parkeermarktplaats van Europa: actief in Ierland, België en Nederland. Op een online parkeerplatform kunnen eigenaren van parkeerplaatsen op een eenvoudige wijze gratis hun parkeerplaatsen aanbieden. In Amsterdam biedt Parkpnp nu al ruim 1000 parkeerplaatsen aan op hun platform, welke te huur zijn op maand- en/of dagbasis.

Blije partijen en betere samenleving door innovatieve oplossing

Patrick Kremer is een van de drijvende krachten achter deze dienst. Patrick Kremer: “met Parkpnp zijn wij in staat de eigenaren van parkeerplaatsen, de parkeerders en de Gemeente Amsterdam met één online platform te bereiken en blij te maken”. “Met de innovatieve oplossing van Parkpnp zijn wij in staat voor onze beleggers het rendement op de parkeerplaatsen die zij in beheer hebben te verhogen en daarnaast ook nog een bijdrage te leveren aan de leefbaarheid in de wijk. Een echte win-winsituatie!”, aldus Eddy Smit, Algemeen directeur van MVGM, de grootste vastgoeddienstverlener in Nederland.”

Slimmer parkeren zorgt voor verhoging leefbaarheid in de wijk

Parkpnp wordt regelmatig vergeleken met Airbnb vanwege de unieke aanpak om aanbieders van parkeerplaatsen en automobilisten samen te brengen op een online parkeermarktplaats. Door deze samenwerking zullen meer mensen in de wijk sneller een parkeerplaats vinden in een parkeergarage en daarmee de leefbaarheid in de wijk verbeteren.

Parkpnp in de media

Lees op  Vastgoedjournaal.nl meer over de innovatie oplossing van Parkpnp of kijk op de website van Parkpnp.

Add comment