Site icon Wayleadr Go Blog

De Ultieme Gids voor Parkeren in Utrecht

Een bezoek brengen aan Utrecht met de auto kan een hele uitdaging zijn. Het vinden van de juiste parkeergarage kan je al de nodige hoofdpijn bezorgen. Van gratis parkeren tot parkeren op straat, maandelijks parkeren, gebruiken van parkeerapps en p & r, we hebben alle mogelijkheden voor jou op onder elkaar gezet in de meest complete online gids voor parkeren in Utrecht

Onbekend met Parkpnp? Grijp nu je kans en ontvang € 10 gratis parkeren bij jouw registratie, waarmee je vandaag al een van onze beschikbare plaatsen in Utrecht kunt boeken.

Traditionele parkeergarages

De meeste parkeerplaatsen in het stadscentrum kosten tussen € 3,50 – € 4,50 per uur. Met een aantal speciale aanbiedingen als je boekt voor langere periodes.

Enkele van de meest populaire locaties die eigendom zijn van particuliere parkeerbedrijven zijn:

De Springweg-parkeergarage van Interparking, die begint vanaf € 6 als je een uur parkeert, is een van de grootste parkeergarages in de stad met maar liefst 414 plaatsen en is ideaal gepositioneerd voor het oude centrum van Utrecht, een bezoek aan Museum de Speelklok, de Sint-Maartenskathedraal, de Universiteit van Utrecht en andere bezienswaardigheden in de binnenstad die je zou willen bezoeken.

De parkeergarages in Hoog Catharijne van Interparking zijn gelegen direct naast Utrecht Centraal. Met meer dan 2.000 parkeerplaatsen in 6 garages bieden ze een enorme hoeveelheid automobilisten de mogelijkheid om hun auto te parkeren met prijzen vanaf € 3,50 per uur, met een maximum van € 36 per dag. Deze locaties zijn midden in het centrum van Utrecht en door het drukke verkeer wat lastiger te bereiken.

Met 320 parkeerplaatsen is P1’s Kop Van Lombok Car Park een iets betere optie als je graag wat verder weg van Utrecht Centraal wilt parkeren. Met prijzen vanaf € 2,68 per uur.

Iets verder van het centrum van Utrecht ligt de enorme parkeerfaciliteit van de Jaarbeurs, met meer dan 2.000 parkeerplaatsen vlak bij Graadt van Rogenweg. De parkeerplaatsen naast deze grote beurs zijn te gebruiken vanaf € 4 per uur.

De Gemeente Utrecht exploiteert zelf ook een aantal kleine parkeergarages voor kort verblijf in de stad. Enkele van de opties zijn de Schouwweteringstraat, Lauwerecht en Gietershof die allemaal dicht bij de Hogeschool van de Kunsten Utrecht liggen met prijzen vanaf € 2,58 per uur. De Blieckstraat, Vermeulenstraat zijn twee andere populaire opties in de buurt van het Griftpark met een prijs vanaf € 2,58 per uur.

Parkeren op straat

Parkeren op straat in Utrecht is beperkt en daarom zijn de prijzen vrij duur, met een bedrag van € 4,65 per uur in centrale gebieden. De prijs van parkeren neemt af naarmate je verder van het stadscentrum komt. Het is vermeldenswaardig dat ondanks de hoge prijzen, de beschikbaarheid nog steeds beperkt is. Met name tijdens de piekuren zal het zeer moeilijk zijn snel een goede parkeerplaats te vinden. Er is geen beperking met betrekking tot de parkeerduur.

Gratis parkeren

Gratis parkeren kan echt een haat-liefde-relatie zijn. Het is geweldig als je het kunt vinden, maar het kan een nachtmerrie worden als je het niet lukt. Studies tonen aan dat tot 30% van het verkeer wordt veroorzaakt door mensen die onnodig rondrijden op zoek naar een plek om te parkeren.

Het goede nieuws als het gaat om Utrecht is dat er wel gratis parkeergelegenheid beschikbaar is. Het slechte nieuws is dat het zich snel vult en alleen beschikbaar is gedurende een zeer korte tijdspanne. Het grootste deel van het gratis parkeren is in handen van de lokale overheid en is alleen buiten de spits mogelijk..

Met betrekking tot parkeergarages bent u ver weg van alle actie en bezienswaardigheden, maar als u op zoek bent naar gratis parkeergelegenheid, dan zijn populaire opties Florence Nightingalelaan die gratis is van maandag tot en met vrijdag na 14:00 uur. Oppenheimplein heeft ook 60 plekken die gratis te gebruiken zijn. Veel supermarkten in de stad bieden ook gratis parkeergelegenheid, maar dit is over het algemeen beperkt tot alleen klanten van desbetreffende supermarkt.

Het vinden van gratis straatparkeren kan een stuk moeilijker zijn, hoewel op veel plaatsen, zoals het Westplein, openbare parkeerplaatsen op straat gratis beschikbaar zijn van 23.00 uur tot 09.00 uur de volgende ochtend. Houdt er tevens rekening mee dat parkeren op straat extra beveiligingsproblemen met zich meebrengt, vooral in de slecht verlichte gebieden.

Parkeren voor werknemers

Dit is ongetwijfeld het ideale scenario voor forenzen. Veel werknemers in werken in de buitengebieden en kunnen met hun auto gratis gebruik maken van de parkeergelegenheid bij hun werkplek.

De meeste organisaties hebben echter niet genoeg ruimte voor hun personeel en kijken in toenemende mate naar de lokale omgeving om extra parkeerplaatsen aan te verkrijgen voor hun personeel. Parkpnp heeft een grote database van onderbenutte parkeerplaatsen in heel Nederland en biedt een uitgebreide service waarmee bedrijven massaal extra parkeerruimte kunnen ontgrendelen om te groeien.

P+R

De Park & Ride-portfolio in Utrecht is vrij uitgebreid met opties van ongeveer € 5 per dag inclusief gebruik van OV. De P+R parkeergarages zijn gelegen aan de rand van de stad en bieden bus- en tramverbindingen naar het hart van de stad. De vier belangrijkste P + R parkeergarages van Utrecht zijn Westraven, De Uithof, Papendorp en Muziektheater.

Gedeelde economie

In heel Nederland groeit het principe van deel-parkeren snel. Bewoners in heel Utrecht en vergelijkbare steden beginnen zich steeds meer te realiseren dat alle onbenutte parkeerplaatsen die naast of onder huizen en kantoren liggen, goed gebruikt kunnen worden om de lokale parkeerproblemen op te lossen.

Parkpnp, de Airbnb van parkeerplaatsen, leidt deze groei van gedeelde parkeergarages in Utrecht. Diverse parkeerplaatsen zijn beschikbaar van residentieel tot commercieel. Het is zeker de moeite waard om de opties te bekijken om jouw perfecte parkeerplaats te vinden, waarmee je tijd en geld bespaart.

Exit mobile version