Wayleadr Go Blog

5 tips om te besparen op jouw autokosten

Gebruik en onderhoud van een auto kan een flinke kostenpost zijn: brandstof, onderhoudsbeurten, wegenbelasting en parkeerkosten zijn geen voordelige uitgaven. Gelukkig zijn er voldoende manieren om slim te besparen op autorijden. We zetten ze graag voor jou op een rijtje:

Carpool of carshare:

Zoek een manier om jouw rit, en de bijbehorende kosten, te delen met bijvoorbeeld een collega. Op deze manier kunnen jullie de kosten delen en zijn jullie beide voordeliger uit. Een andere manier om een rit te delen is om deze aan te melden op carsharingwebsites zoals Blablacar.nl of Snappcar. Deel de auto of rit en bespaar op autokosten en het milieu zal je ook dankbaar zijn.

Verhuur jouw parkeerplaats als je hem niet gebruikt:

Huis gekocht met een parkeerplaats of ben je verplicht om een parkeerplaats af te nemen en gebruik je deze niet of ben je veel van huis? Verhuur deze dan via Parkpnp. In de tijd dat jij niet thuis bent kan iemand anders gebruik maken van de parkeerplaats en verdien jij geld waarmee je het onderhoud van de auto (deels) kunt bekostigen.

Manier van rijden:

De manier van rijden is van grote invloed op zowel de slijtage van de auto als het verbruik van de auto. Veel en vaak hard remmen, hoog in de toeren blijven rijden zijn voorbeelden van twee manieren van autorijden die niet gunstig zijn voor jouw auto, het milieu en jouw medeweggebruikers. Tips over veilig en besparend rijden vind je op de website van ‘Het Nieuwe Rijden’.

Verzekering:

All-risk, WA+, WA? Hoe kies je de beste autoverzekering? Door de vele verzekeringen die aangeboden worden kan het een crime zijn om de juiste verzekering te kiezen. Vergelijkingswebsites als Independer helpen je met het vergelijken van verschillende verzekeringen en de beste keuze te maken. Ga van tevoren bij jezelf na wat je bereid bent te betalen en welke risico’s je graag wilt afdekken, dit zal je helpen bij de keuze en vergelijking van verzekeringen.

Ruil je auto in voor een zuiniger model:

Het kan de moeite lonen om een ouder model in te ruilen voor een nieuwere (hybride) auto. Uiteraard komen hier kosten bij kijken aangezien je voor een oude auto niet zoveel terugkrijgt om er een nieuwere van te kopen. Maar het kan zeker de moeite lonen, een hybride-auto bespaart je tot 40% kosten per jaar. Reken maar uit je winst.

 

Add comment