Wayleadr Go Blog

De beste tips voor parkeren in Rotterdam

Rotterdam, de tweede grootste stad van Nederland, maakt een grote groei door. Het verkrijgen van parkeervergunningen wordt steeds lastiger. Voor bepaalde zones gelden wachtlijsten voor zowel bewonersvergunningen als bedrijfsvergunningen. Wij zetten de mogelijkheden voor voordelig maandelijks parkeren in Rotterdam graag voor je op een rijtje.

Parkeren bij reguliere parkeergarages

In Rotterdam bevinden zich vele parkeergarages waar je, in de meeste gevallen, een abonnement kunt afsluiten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een abonnement bij de parkeergarage onder de Bijenkorf. Voor een 24/7 abonnement betaal je €414,87. Een 24/7 abonnement houdt in dat je 24 uur per dag, 7 dagen in de week kunt in- en uitrijden. Houd bij de aanvraag van een abonnement rekening met mogelijke wachtlijsten.

Parkeren op straat

Uiteraard is parkeren op straat ook altijd mogelijk. Hiervoor heb je een parkeervergunningen nodig anders betaal je een bedrag per uur. In het centrum van Rotterdam wordt een bedrag van €4,08 gevraagd voor een uur parkeren. Buiten het centrumgebied betaal je een bedrag van €1,72 per uur. Voor een parkeervergunning betaal je €115,20 per jaar. Let op: het kan dus zijn dat er wachtlijsten zijn voor een vergunning in het centrum van Rotterdam. Daarnaast ben je met een parkeervergunning niet verzekerd van een vaste plek en kan het zijn dat je alsnog moet zoeken naar een geschikte parkeerplaats.

Parkeren op een P+R-terrein

Rondom Rotterdam bevinden zich een aantal P+R-terreinen. P+R-terreinen zijn geschikt voor mensen die bijvoorbeeld een dagje Rotterdam gaan bezoeken. Reis je vanaf zo’n terrein met het openbaar vervoer verder naar de stad dan kan je tegen een gereduceerd tarief betalen. Voor het dagelijks woon-werkverkeer zijn deze terreinen minder geschikt omdat ze geen garantie bieden dat er plaats is, het is namelijk niet mogelijk om hiervoor een abonnement af te sluiten.

Parkeren via Parkpnp

Via Parkpnp boek je eenvoudig een gegarandeerde parkeerplaats in centrum Rotterdam. Op het Westplein in Rotterdam heb je een gegarandeerde parkeerplaats op een afgesloten parkeerterrein. Voor deze parkeerplaats op een centrale locatie betaal je €186,30 per maand. Door deze parkeerplaats te boeken hoef je niet te zoeken naar een geschikte parkeerplek.

Een andere centrale optie is een parkeerplaats aan het Kruisplein in Rotterdam. Voor €272,60 per maand parkeren vlakbij het Holland Casino en de Bijenkorf midden in het centrum.

Op zoek naar een locatie in Feijenoord? Ook daar boek je via Parkpnp eenvoudig en snel een parkeerplaats in een afgesloten parkeergarage. Voor deze locatie betaal je €122,67 per maand.

Op zoek naar andere mogelijkheden in Rotterdam? Of heb je zelf een parkeerplaats die je wil aanbieden? Ga dan naar www.parkpnp.com en meld je aan!

Add comment