Wayleadr Go Blog

De ultieme gids voor parkeren bij de RAI Amsterdam

Ben je bezorgd dat parkeren jouw dagje uit bij de RAI Amsterdam gaat verpesten? Geen probleem, wij hebben de beste tips voor jou met ‘de ultieme gids voor parkeren bij de RAI Amsterdam’. We zetten de beste tips op een rijtje inclusief gratis parkeren, straatparkeren, park & ride en on-demand parkeren.

Als je op zoek bent naar het vermijden van een parkeernachtmerrie, zoek, boek en betaal voor jouw perfecte parkeerplaats met Parkpnp.

Traditionele parkeerplaatsen

Als het gaat om parkeren op de RAI-parking, is de parkeergarage de eerste optie. Met een supermoderne parkeergarage is de parkeerplaats van de RAI perfect voor alle bezoekers van evenementen, concerten en conferenties. Voor grotere evenementen kan de parkeerplaats vol raken, dus het is erg belangrijk om vooruit te reserveren om teleurstellingen te voorkomen, omdat het moeilijk kan zijn om een alternatieve parkeerplaats te vinden.

Als de RAI-parking is volgeboekt, zijn er andere opties, waaronder Q-Park Symphony Car Park, dat op 18 minuten lopen ligt en waar je voor een dag parkeren € 60,00 betaalt. De Ravel-parkeergarage van Q-Park met een dagelijks maximum van € 55,00 en de Eurocenter-parkeergarage, die € 30,00 per dag kost, liggen beide op 15 minuten loopafstand.

Als u RAI Amsterdam Parking online boekt, bespaart u 20% op de reserveringskosten. Met een online reservering betaalt u slechts € 20,00 per dag, terwijl de kosten ter plekke €24,00 zijn. Het is dus absoluut het beste om vooruit te boeken, geld te besparen en uw ruimte te garanderen. Boek nu online voor de beste deals.

Gratis parkeren

Gratis parkeren is een haat-liefdeverhouding. Het heeft een aantal duidelijke voordelen, maar ook zeker nadelen.

Allereerst is gratis parkeren vlakbij de RAI bijna onmogelijk te vinden.

Je kunt wel gratis parkeerplaatsen op straat vinden in de buitenwijken, met name rond Amsterdam-Noord. Deze parkeerplaatsen liggen vaak dicht bij mensen thuis, dus je moet oppassen dat je geen belemmering veroorzaakt. Als je bereid bent om verder te rijden voor een gratis parkeerplaats kan je terecht in de regio van Amstelveen. Houd er rekening mee dat je minimaal 30 minuten met het openbaar vervoer moet reizen of een lange wandeling moet maken om bij de RAI te komen.

Het enorme probleem hier is de dagelijkse race voor een goede plek. Bewoners weten waar de gratis parkeerplaatsen zijn en zijn bereid om eerder op te staan om hier gebruik van te maken. Het is ook de moeite waard om na te denken over beveiligingsproblemen die om de hoek komen kijken, auto’s worden vaker beschadigd omdat er geen toezicht of beveiliging aanwezig is, dit veroorzaakt enorme rompslomp en stress voor automobilisten.

Win-win-situatie is het als je een vriend heb die in de buurt woont en jou graag zijn ruimte laat gebruiken.

Parkeren op straat

Parkeren op straat is soms beschikbaar rond de RAI, maar mensen mogen maximaal drie uur blijven staan en het kost, afhankelijk van de locatie, € 3,00 – € 4,00 per uur.

Rondom grote evenementen in de RAI Amsterdam zijn verschillende straten afgesloten, zodat de lokale bevolking niet gestoord wordt in hun dagelijkse bezigheden. Tijdens deze straatblokkades kunnen bewoners zich identificeren met een identiteitsbewijs dat kan worden opgehaald bij de RAI-balie.

Park & Ride

Wanneer er geen evenementen bij de RAI plaatsvinden, is parkeren op een van de park & ride in Amsterdam een optie, maar als de evenementen in volle gang zijn, zijn er nog veel meer opties als je het verkeer rond de locatie wilt vermijden.

De RAI heeft een eigen treinstation dat zeer dicht bij het RAI-complex ligt en dat maakt het eenvoudig om de locatie vanuit overal in Nederland te bereiken. Het stationsgebied is echter aan het verbouwen tot mei 2019 en het is het beste om dit station tot dan te vermijden.

Dit betekent dat je voor Park & Ride-opties het beste ergens een metro- of busroute kunt vinden die je naar de RAI kunnen brengen. Metro 50, 51 & 52 stoppen allemaal net buiten de RAI en met buslijn 62 kun je ook bij de RAI Amsterdam komen.

Deeleconomie

Wereldwijd wordt de snelstgroeiende vorm van parkeren gedreven door de deeleconomie. Mensen beginnen te beseffen dat onderbenutte ruimtes die in de buurt van huizen en bedrijven liggen, de oplossing zijn om de nachtmerrie wat betreft parkeren op te lossen.

Parkpnp speelt in om deze onderbenutte parkeerplaatsen aan te bieden. Met een grote hoeveelheid parkeerplaatsen door heel Nederland is Parkpnp een one-stop-shop voor jouw parkeerbehoeften. Het uurtarief parkeren is mogelijk vanaf slechts € 1,00 per uur.

Allerlei ruimtes zijn beschikbaar: van bewonersgarages tot commerciële garages, straatparkeren tot afgesloten ondergronds parkeren. Het is zeker de moeite waard om de opties te bekijken om jouw perfecte parkeerplaats te vinden, waardoor je tijd en geld bespaart.

 

Add comment