Wayleadr Go Blog

De vijf beste tips voor parkeren in Amsterdam

Een gezellig dagje naar de Amsterdamse grachten, een zakelijke meeting of een bezoek aan een evenement in Amsterdam? Amsterdam is met ruim 800.000 inwoners en 5,5 miljoen toeristen per jaar de grootste, en drukste stad van Nederland. Met zoveel mensen per vierkante meter is het lastig om een parkeerplek te vinden in het centrum van Amsterdam. We zetten de top-tips voor parkeren in Amsterdam graag voor je op een rijtje.

Heb je echt de auto nodig?

Nee? Amsterdam heeft uitstekende verbindingen met het openbaar vervoer. Zowel met trein, bus en tram is de hoofdstad goed te bereiken. Amsterdam heeft verschillende grote stations: Amsterdam Centraal, Amsterdam Amstel, Amsterdam Bijlmer ArenA en Amsterdam Zuid, en wat kleinere stations zoals: Amsterdam Holendrecht, Amsterdam RAI, Amsterdam Science Park en Amsterdam Sloterdijk. Vanaf deze stations rijden metro’s en bussen af- en aan om je naar de juiste locatie (in het centrum) te vervoeren. Kijk op 9292.nl om de meest ideale route te plannen.

Park en Ride

Het kan natuurlijk zijn dat je toch de auto nodig hebt omdat de verbinding vanaf jouw woonplaats tot Amsterdam niet ideaal is. Denk dan aan een P+R-locatie in de buurt van centrum Amsterdam. Op deze manier hoef je het drukke centrum niet in en ben je verzekerd van een parkeerplek. Een veelgebruikte P+R locatie is de P+R ArenA: voor €8,00 per dag parkeer je bij deze P+R-locatie en kan je verder met het openbaar vervoer naar de stad. Houd er rekening mee dat je naast de kosten voor het parkeren ook de kosten voor het openbaar vervoer kwijt bent, en dat dit gereduceerde tarief geldt alleen als je kunt aantonen dat je een bezoek hebt gebracht aan het centrum van Amsterdam door het scannen van jouw OV-kaart bij terugkomst.

Straatparkeren

Toch met de auto de stad in? Dan zou je deze op straat kunnen parkeren. Het voordeel aan straatparkeren is dat je op deze manier het dichtste bij jouw eindbestemming kunt komen met de auto. In Amsterdam ben je helaas niet de enige die op zoek is naar een parkeerplaats op straat. Door het beperkte aantal parkeerplaatsen, parkeerplaatsen die gereserveerd zijn voor vergunninghouders en de tarieven is de kans dat u snel een betaalbare parkeerplaats heeft gevonden erg klein. De tarieven per uur in het centrum van Amsterdam liggen rond de €5 per uur. Hierdoor betaal je zo’n €50 per dag.

Parkeergarages

Zoals elke grote stad beschikt ook Amsterdam over de nodige parkeergarages. Deze parkeergarages zijn vaak redelijk gunstig gelegen. Dit heeft als voordeel dat je snel op de eindbestemming kan komen, maar dat deze parkeergarages vaak ook erg prijzig zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de parkeergarage onder Bijenkorf op de Dam, stel je parkeert de auto de hele dag dan betaal je €55.

Parkeerplaats vooraf reserveren

Onze maatschappij verandert steeds meer in een deeleconomie. Mensen bieden hun huizen aan op Airbnb.nl als zij deze zelf tijdelijk niet nodig hebben, via Snappcar.nl delen mensen hun auto en via Parkpnp.com delen mensen hun ongebruikte parkeerplaats. Via Parkpnp.com boek je eenvoudig een parkeerplaats in centrum Amsterdam per dag-, week of maand van iemand die deze niet nodig heeft. Geen zin om de auto zelf te parkeren? Kies van voor de valetoptie die Parkpnp aanbiedt voor maar €43,47 per dag. Op deze manier ben je verzekerd van een parkeerplaats tegen een gunstiger tarief dan parkeren op straat of in een reguliere parkeergarage en kan je onbezorgd genieten van jouw bezoek aan Amsterdam.

 

Add comment