Wayleadr Go Blog

Syntrus Achmea kiest Parkpnp Nederland om bezettingsgraad parkeergarages te verhogen

Syntrus Achmea Real Estate & Finance verwacht met deze samenwerking op een slimme manier de verhuur van leegstaande parkeerplaatsen in hun woonportefeuille te verbeteren.

Parkpnp Nederland is in mei 2018 live gegaan en is de grootste en snelstgroeiende parkeermarktplaats van Europa: actief in Ierland, België en Nederland. Parkpnp stelt onder andere vastgoedeigenaren en -beleggers in staat om op een makkelijke wijze parkeerplaatsen aan te bieden op een parkeerplatform zonder inbreuk te doen op de primaire doelstellingen van deze beleggers: het verhuren van woningen en kantoren. Binnenkort zullen de eerste parkeerlocaties van Syntrus Achmea in Amsterdam via de applicatie van Parkpnp worden aangeboden.

Syntrus Achmea Real Estate & Finance financiert, ontwikkelt en investeert in vastgoed en hypotheken in opdracht van pensioenfondsen en andere institutionele beleggers. In totaal beheert Syntrus Achmea Real Estate & Finance 20,8 miljard euro voor meer dan 60 klanten. Syntrus Achmea Real Estate & Finance staat voor verantwoorde rendementen, duurzaamheid, kwaliteitsvastgoed en transparantie.

Slimmer parkeren zorgt voor verhoging leefbaarheid in de wijk

Parkpnp wordt regelmatig vergeleken met Airbnb vanwege de unieke aanpak om aanbieders (beleggers, particulieren, hotels, parkeerexploitanten en overheden) en automobilisten samen te brengen op een online parkeermarktplaats. Door de samenwerking tussen Syntrus Achmea en Parkpnp zullen meer mensen in de wijk sneller een parkeerplaats vinden in een parkeergarage van Syntrus Achmea. Hiermee wordt de leefbaarheid in de wijk verbeterd en vermindert het zoekverkeer naar een straatparkeerplaats waardoor er minder CO2-uitstoot is.

Verhogen rendement en klantbeleving huurders

Peter Appeljan, directeur woningbeleggingen van Syntrus Achmea en Patrick Kremer van Parkpnp hebben op 5 juni op de Provada in de RAI een overeenkomst ondertekend om deze aantrekkelijke samenwerking te bekrachtigen. Peter Appeljan “door deze samenwerking met Parkpnp zijn wij in staat met deze parkeerinkomsten een hoger rendement te bieden aan onze opdrachtgevers. Tevens bieden we hiermee ook de mogelijkheid aan bewoners om hun bezoek een parkeerplaats te laten reserveren en boeken en zorgt deze hogere bezettingsgraad ook voor meer sociale controle in de parkeergarage; een echte win-winsituatie dus. Daarnaast wordt hiermee een bijdrage geleverd aan het bereikbaar houden van de steden”. Patrick Kremer over Syntrus Achmea: “Met Syntrus Achmea krijgen wij niet alleen één van de grootste woningbeleggers van Nederland in onze portefeuille maar ook een partner die net als Parkpnp duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan”.

Add comment