Wayleadr Go Blog

Blijf in controle, wees flexibel!

Van 9 tot 5 op kantoor werken op een vaste werkplek, parkeren op een toegewezen parkeerplaats en voornamelijk vast personeel op momenten dat deze niet ingezet kunnen worden. Het zijn allemaal voorbeelden van de ‘oude’ manieren van denken en/of werken. De maatschappij wordt steeds flexibeler, zowel in de werk- als de privé-omgeving.

Flexibel werken

De manier waarop wij werken is flink veranderd de afgelopen jaren. Waar het vroeger heel normaal was dat iedereen een ‘eigen’ bureau had is een groot deel van de bedrijven overgestapt op ‘het nieuwe werken’. Een flexplek waar meerdere mensen gebruik van kunnen maken is eerder de norm dan een uitzondering. Daarnaast kiezen veel werknemers ervoor om op externe locaties te werken: bijvoorbeeld thuis, in een koffiebar of op een flexkantoor. Via websites zoals www.Bookings2Work.com zoek & boek je eenvoudig jouw flexplek bij een flexkantoor bij jou in de buurt.

Flexibel personeel

Een vast personeelsbestand met een aantal werknemers dat gebaseerd is op de drukke tijden binnen een organisatie kan ervoor zorgen dat er op een bepaald moment een overschot ontstaat aan personeel. De vraag naar ZZP’ers, gedetacheerden en uitzendkrachten is daarom flink gestegen. Het kan voor een organisatie gunstiger zijn om met een kleiner ‘vast’ team te werken en extra personeel in te huren zodra dit nodig is. Drukke tijden? Huur iemand in voor de tijd dat het nodig is en hou meer controle over de inzet van personeel.

Flexibel parkeren

Doordat werknemers er vaker voor kiezen om extern te werken: bijvoorbeeld thuis, onderweg van- en naar afspraken of in hun favoriete koffiebar, hebben veel kantoorpanden een overschot aan parkeerplaatsen die niet optimaal gebruikt worden. Dit staat in contrast met de parkeerdruk die er, vooral in binnensteden, in Nederland ligt op dit moment. Parkpnp.com speelt in om de behoefte aan parkeerplaatsen samen te brengen met het overschot aan parkeerplaatsen die eigenaren en beleggers hebben.

Op deze manier worden de bestaande vierkante meters aan parkeergelegenheden optimaler benut en verdient de eigenaar/belegger ook nog aan de, voorheen, leegstaande parkeerplekken. Parkpnp.com is een flexibele oplossing waarbij de eigenaar volledig in controle blijft en zelf bepaalt wat de voorwaarden zijn waaronder hij de parkeerplaats wilt verhuren.

 

 

 

Add comment