Wayleadr Go Blog

Ontwikkelingen van parkeren

Parkeren is veranderd. Waar we een aantal jaar geleden nog naar de parkeerautomaat moesten om te betalen en daarna terug naar de auto om het kaartje achter de ruit te leggen, betalen de meeste consumenten nu met hun telefoon voor parkeren. Door de technologische mogelijkheden, vraag vanuit de consument en verstedelijking moest de parkeerindustrie veranderen, en snel.

Steden wenden zich tot de industrie om hun opstoppings- en ruimtebeheerproblemen op te lossen. In toenemende mate is er vraag naar geïntegreerde parkeersystemen waarbij aspecten zoals parkeerhandhaving, vergunningsbeheer en parkeerbetalingen allemaal met elkaar zijn verbonden via digitale apparaten. Dit maakt het voor parkeerbedrijven en automobilisten eenvoudiger om hun middelen efficiënt te beheren en te onderhouden.

In de loop der jaren zijn er een aantal innovatie parkeeroplossingen ontstaan die het parkeren makkelijker en efficiënter hebben gemaakt. Hieronder beschrijven we een aantal parkeeroplossingen:

Mobiele parkeeroplossingen:

De moderne automobilist is technisch en technologisch goed onderlegd en is bedreven in het gebruiken van nieuwe en innovatieve technologieën om tijd en geld te besparen. Om dit te doen, downloaden bestuurders parkeerapps op hun smartphones om verbinding te maken met parkeerplaatsen in de stad. Apps zoals Parkpnp hebben eigenaars van parkeerterreinen toegestaan ​​hun parkeerplaatsen te vermelden op een universele marktplaats waar automobilisten en eigenaren van parkeerplaatsen allemaal op één platform zijn aangesloten. Parkpnp verbetert de mobiliteit voor parkeerders  in het vinden van een geschikte parkeerplaats.

Digitale betalingen:

Wie betaalt er tegenwoordig nog contant? De opkomende generatie jonge automobilisten heeft geen contact geld meer bij zich. Dit betekent dat het voor alle parkeerfaciliteiten steeds belangrijker wordt om mobiele betalingsopties aan te bieden. Parkpnp biedt haar gebruikers de mogelijkheid om alle betalingen digitaal te voldoen, waardoor automobilisten met een klik op de knop van hun telefoon kunnen betalen voor parkeren, overal en altijd.

Toegang op afstand:

Eigenaren van parkeerplaatsen en/of – garages krijgen door de technologische mogelijkheden op afstand toegang tot hun parkeerapparatuur. Deze geïntegreerde hardware, waarmee gebruikers het terrein kunnen betreden en verlaten, zorgen ervoor dat het niet meer nodig is om personeel ter plaatse in te zetten. Hetzelfde geldt voor parkeerders die toegang willen hebben tot de parkeerlocatie. Geen gedoe met tickets of parkeerkaartjes. Vaak wordt de toegang automatisch verleend door bijvoorbeeld een kentekencamera of een QR-lezer.

De technologie van parkeren heeft een lange weg afgelegd ten opzichte van een aantal jaar geleden.  De dagen dat een parkeervergunning achter de ruit geplaatst moet worden of betaald moet worden met een kaartje bij een automaat zijn geteld. Nieuwe en opkomende technologieën, zowel digitaal als fysiek, veranderen de manier waarop automobilisten parkeren. En dat is maar goed ook.

Add comment